Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z całego kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
wywar warzywny 1 litr
czosnek
pieczareki całe 30 dag
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z całego kurczaka

Ugotowanego kurczaka oddzielić mięso od kości, pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na oleju. Mięso wraz z pieczarkami cebulą przepuszczamy przez maszynkę , dodając bułkę tartą 3 łyżki, oraz 3 ząbki czosnku, który przecisnęliśmy przez praskę , potem kolejno dodajmy jajka , stopione masełko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie ręką wyrabiamy . Formę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem wypełniamy do 2\\3 wysokości pasztetem i zapiekać 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.05.2011 16:31
Super danie :)
Iwona51
Iwona51 04.04.2011 13:24
pycha
ElizaT 13.03.2011 11:11
widać, że to dobry przepis na pasztet
Margo1 19.01.2011 20:44
Mi smakował ale dziecku nie , bo mówił że czuje kawałki kurczaka
teresa18 19.01.2011 20:36
pasztet robiłam zkrólika muszę spróbowac z kurczaka i porównać smaki
MAR3STA 18.01.2011 18:30
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak