Sposób przygotowania

Cebulkę bardzo drobno posiekać, włożyć do miseczki i wlać do niej śmietanę. Dodać sól czosnkową, paprykę mieloną i cukier, wymieszać. Można użyć jako sos do np kebaba, czy skrzydełek z kurczaka(skrzydełka diabła w mojej księdze, do tego robię ziemniaczki zapiekane i talerz warzyw pokrojonych w paseczki, które maczam w tym sosiku)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny dip... można dać ogórek świeży ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Nie próbowałam, ale będzie raczej ogórek się zgrywał z tym:) Ja tam zamiast dokładać warzywa wolę sobie w tym je maczać
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Warzywa już ugotowane i do dipu są schładzane ., bo dip bardzo tu pasuje , moim dzieciom tak smakuje...
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobnie,ja taki sos podaję ze śledziami
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a mój chłopak ostatnio zrobił taki \'sosik\' i podal na gorąco do ziemniaków i był bardzo smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny sosik do śledzików;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    warto spróbowac:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Do warzyw pasuje super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !