Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z warzyw

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
dynia 1 szt
patison 1 szt
papryka 2 szt
pomidory 5 szt
cebula 3 szt
oliwa 2 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z warzyw

Dynię i patisona obrać,wydrążyć pestki,a miąższ pokroić w kostkę,z papryki usunąć gniazda z nasieniem ,pokroić w kostkę ,pomidory tez pokroić w kostkę,obrać cebulę ,pokroić w talarki i zeszklić na złoty kolor na patelni z oliwą i dodać pokrojone warzywa i dusic przez 15 min mieszajac,kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie i odcedzić,wszystkie składniki połączyć i dusic jeszcze przez 10 min,przyprawić do smaku solą i pieprzem,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak