Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser topiony 1 kostka
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
feta 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy

Zamrożony szpinak wrzucamy do garnka, najlepiej wysokiego, bo sos gotując się chlapie. Po uzyskaniu płynnej masy szpinakowej, wrzucamy sery, jajko oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Można dodać soli i pieprzu do smaku.

Sos idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.10.2012 18:40
niezły sosik
bami 02.05.2012 20:32
Tak, do makaronu idealne :)
Tatli 11.02.2012 23:40
warte wyprobowania
romanrafal
romanrafal 08.01.2012 09:10
smaczny
mala2021 28.10.2011 08:00
pyszny
mala2021 28.10.2011 08:00
pyszny
m1monika 30.03.2011 19:13
super!!!
Krystyna32 25.03.2011 06:58
świetne
MAR3STA 25.02.2011 12:03
super;)
alaaa 26.01.2011 22:06
będzie smaczne,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak