Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kruche z czekoladą i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
jajko 1 sztuka
masło 110 g
cukier brązowy 50 g
cukier 50 g
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kruche z czekoladą i orzechami

Mieszamy masło z cukrem. Można odstawić na kilkadziesiąt minut, by cukier rozpuścił się w maśle. Dodajemy jajko, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Do masy wsypujemy posiekane orzechy włoskie oraz posiekane dość drobno czekolady.
Formujemy nieduże kulki, lekko spłaszczając do kształtu placuszka. Układamy je na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.05.2012 12:52
fajne
Marzena34 15.02.2012 19:45
wspaniałe
Grazyna0211 09.02.2012 18:05
super przepis
matii6 05.12.2011 21:00
świetne ciasteczka,,polecam
bami 03.12.2011 13:53
Pycha :)
Emilia21 27.10.2011 19:11
super
teresa18 31.08.2011 22:00
musi być przepyszne ! ;)
jeta72 10.04.2011 22:39
Na pewno dobre;)
m1monika 04.04.2011 17:18
smaczne!!!
Ania67 13.03.2011 21:29
Fajniutkie:)
MAR3STA 25.02.2011 12:02
super!
Osa 08.02.2011 23:35
robiłam, bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak