Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno.
Do białek dodać żółtka, cukier, cukier wanilinowy i miksować na wolnych obrotach.
Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia.
Dodać mąkę do masy.
Wymieszać wszystko, żeby nie było grudek.
Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i obsypaną mąką blachę. Piec w temp. 180- 200 st. C przez około 30 minut.
Kiedy biszkopt wystygnie, obrócić go na drugą stronę i przeciąć w poprzek na pół.

Podgrzać niesłodzone mleko skondensowane, dodać czekoladę i czekać aż się rozpuści.
Po wystygnięciu dodać 2 bite śmietany w proszku i na wysokich obrotach miksować około 6 minut. Dodać połowę wiórków i wymieszać,
Na jeden biszkopt wyłożyć połowę masy. Przykryć drugim i nałożyć resztę masy (można wysmarować boki ciasta). Posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na około godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo fajne!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lemon tree

    moje ulubione ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie ciacho;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite ciasto, aż szkoda że nie ma zdjęcia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !