Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki twarożkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 opak
masło 1 łyżka
twarożek 25 dkg
mąka 0,5 kg
cukier 2 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki twarożkowe

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, wyrobić starannie ciasto i wstawić je na 30 minut do chłodnego miejsca. Następnie utworzyć z ciasta długi wałek, pociąć na kawałki i uformować z nich bułeczki, posmarować je żółtkiem, położyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

peppermint91 22.07.2013 19:41
Wygląda smacznie ;)
ada12302 18.01.2011 23:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak