Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka na twarożku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marmolada
cukier waniliowy 1 opak
mąka 0,5 kg
masło 25 dkg
twarożek 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na twarożku

Z podanych składników wyrobić gładkie ciasto i wstawić do chłodnego miejsca na 12 godzin. Następnie rozwałkować ciasto, zagnieść je kilka razy i zostawić na 1 godzinę. Powtórzyć czynność 2 razy, po czym podzielić ciasto na części, rozwałkować cienko, pociąć na kwadraty, położyć na każdym trochę marmolady i złożyć je jak koperty. Ułożyć ciastka na blasze i piec na kolor żółty w średnio gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak