Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Wątróbkę udusić na oleju z posiekaną drobno cebulą. Dodać pod koniec trochę przyprawy typu warzywko. Ciepłą rozgnieść widelcem na papkę lub zmiksować. Dodać do mięsa razem z odciśniętą i rozdrobniona bułką, doprawić.Można też dodać uduszone i posiekane pieczarki. Wbić jajko, wyrobić dokładnie ręką. Włożyć połowę do podłużnego naczynia , ułożyć jajka, przykryć resztą masy. Posypać po wierzchu tartą bułką, polać sosem sojowym. Wstawić do kuchenki na 600 W na ok.15 min lub do piekarnika na 170 C na ok. 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W mikrofali nie robiłam pasztetu bo wykorzystuję ja raczej do podgrzewania- ale pomysł mi się bardzo podoba.
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna67

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna67

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam domowe pasztety
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo fajnie prezentuje się :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczny ten pasztet:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny i bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !