Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
wątróbi drobiowe 3 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
olej do smażenia
majeranek 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jajkiem

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Wątróbkę udusić na oleju z posiekaną drobno cebulą. Dodać pod koniec trochę przyprawy typu warzywko. Ciepłą rozgnieść widelcem na papkę lub zmiksować. Dodać do mięsa razem z odciśniętą i rozdrobniona bułką, doprawić.Można też dodać uduszone i posiekane pieczarki. Wbić jajko, wyrobić dokładnie ręką. Włożyć połowę do podłużnego naczynia , ułożyć jajka, przykryć resztą masy. Posypać po wierzchu tartą bułką, polać sosem sojowym. Wstawić do kuchenki na 600 W na ok.15 min lub do piekarnika na 170 C na ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.12.2013 18:09
pyszny i bardzo apetycznie wygląda
Amellia 21.07.2012 19:41
świetny
Izabela28 02.07.2012 08:23
smaczny ten pasztet:)
caroline1983 28.07.2011 16:28
Bardzo fajnie prezentuje się :)
goofy9 15.06.2011 11:53
uwielbiam domowe pasztety
Joanna67 21.05.2011 14:45
super
Joanna67 21.05.2011 14:45
super
Izabela/bella81 08.02.2011 09:54
Apetycznie wygląda.
izapozdro 28.01.2011 17:09
mniam
ben-ka 21.01.2011 08:44
W mikrofali nie robiłam pasztetu bo wykorzystuję ja raczej do podgrzewania- ale pomysł mi się bardzo podoba.
pacpaw 19.01.2011 17:53
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak