Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z lekkim kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1i1/3 szkl.
mąka 2/3 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
maliny świeże 1/2 kg.
laska wanilii
maślanka 2 szkl.
sól
bita śmietana 1,5 szkl.
maliny świeże
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z lekkim kremem

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z połową cukru i szczyptą soli nastę pnie dodać żółtka ,wanilię rozciąć i zeskrobać rdzeń,dodać do masy jajecznej i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wymieszać i wylać do tortownicypiec 35min.w temp.170st.wystudzić,żelatynę namoczyć po czym rozpuścić podgrzewając,połowę umytych malin zmiksować z pozostałym cukrem,powstały mus wymieszać z maślanką i połączyć z żelatyną do tężejącego kremu dodać resztę malin i wymieszać łyżką tak by nie rozgnieść owoców,biszkopt pokroić na trzy placki,przełożyć kremem wstawić do schłodzenia do lodówki na 3 godz.wierzch tortu posmarować bitą śmietaną,udekorować malinami i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.08.2013 15:37
Przepyszny deser
IKrakowianka 11.03.2013 22:48
świetny pomysł na pyszny deser
Motorek 15.10.2012 08:22
bardzo smaczny
kanu83 08.07.2011 16:37
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak