Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z połową cukru i szczyptą soli nastę pnie dodać żółtka ,wanilię rozciąć i zeskrobać rdzeń,dodać do masy jajecznej i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wymieszać i wylać do tortownicypiec 35min.w temp.170st.wystudzić,żelatynę namoczyć po czym rozpuścić podgrzewając,połowę umytych malin zmiksować z pozostałym cukrem,powstały mus wymieszać z maślanką i połączyć z żelatyną do tężejącego kremu dodać resztę malin i wymieszać łyżką tak by nie rozgnieść owoców,biszkopt pokroić na trzy placki,przełożyć kremem wstawić do schłodzenia do lodówki na 3 godz.wierzch tortu posmarować bitą śmietaną,udekorować malinami i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł na pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !