Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ryżowo-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 całe
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
ryż biały 20 (długoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ryżowo-pieczarkowe

Ryż ugotować.Pieczarki pokroić i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą, przyprawić solą i pieprzem.Wystudzić, dodać 2 jajka oraz trochę bułki tartej, tak by masa była kleista.Formować kulki wielkości małych klopsików.Rozbić jajko i przed smażeniem obtoczyć kulki w jajku i bułce tartej.Smażyć na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Martysia 22.01.2011 19:50
super :)
Ania67 19.01.2011 10:21
Fajne:)
bietka 18.01.2011 20:00
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak