Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie pieczeniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 1\\2 kg
cebula 1 duża
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa do gyrosa
przyprawa uniwersalna Kucharek
tłuszcz 2 łyżki
dużo wody
sos pieczeniowy (ciemny)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pieczeniowym

Mięso płuczemy , dzielimy na kawałki , przyprawy łączymy ze sobą , nacieramy mięso, każdy kawałek i smażymy na tłuszczu , cebulę w krążki i posypujemy cebulę na to mięso. Mięso smażymy a jak nabierze koloru to podlewamy wodą , gdy już będzie miękkie , szykujemy 300 ml. wody w garnku , ten sos z torebki wsypujemy do zimnej wody wstawiamy na mały ogień i cały czas mieszamy aż sos będzie stawał się gęsty. Przed podaniem mięso które dusiło się z cebulką dodajemy do tego już gęstego sosu. Gotowym sosem polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 02.05.2012 22:47
mniam
romanrafal
romanrafal 06.04.2011 15:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak