Sposób przygotowania

płatki drobno pokruszyć najlepiej w malakserze,margarynę z czekoladą stopić i wymieszać z płatkami,tak powstałą masą wylepić dno tortownicy,żelatynę zalać 1,5 szkl.wody a kiedy napęcznieje to rozpuścić podgrzewając,serek zmiksować z koniakiem,cukrem i połowąszklanki śmietanki,a pozostałą ubić na sztywno i wymieszać z masą serową i żelatyną,na spodzie rozsmarować 3 łyżki kremu,posypać umytymi malinami i porzeczkami,wylać resztę kremu schłodzić w lodówce ok.4 godz.udekorować stopioną czekoladą i malinami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Słodkie maliny, lekko kwaśne porzeczki to świetne połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    musi być bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !