Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik serowy malinowo-porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 15 dkg
gorzka czekolada 1,5 tabliczki
margaryna 1/2 kost.
koniak 50 ml.
serek śmietankowy 25 dkg
śmietana 30% 1i2/3 szkl.
maliny świeże 30 dkg
porzeczki czerwone 30 dkg.
cukier 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: torcik serowy malinowo-porzeczkowy

płatki drobno pokruszyć najlepiej w malakserze,margarynę z czekoladą stopić i wymieszać z płatkami,tak powstałą masą wylepić dno tortownicy,żelatynę zalać 1,5 szkl.wody a kiedy napęcznieje to rozpuścić podgrzewając,serek zmiksować z koniakiem,cukrem i połowąszklanki śmietanki,a pozostałą ubić na sztywno i wymieszać z masą serową i żelatyną,na spodzie rozsmarować 3 łyżki kremu,posypać umytymi malinami i porzeczkami,wylać resztę kremu schłodzić w lodówce ok.4 godz.udekorować stopioną czekoladą i malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.08.2011 20:16
musi być bardzo smaczny
Ania67 14.06.2011 14:52
rewelacja
IKrakowianka 13.03.2011 23:10
Słodkie maliny, lekko kwaśne porzeczki to świetne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak