Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczaczek w chrupiącej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
jajko 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczaczek w chrupiącej panierce

Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę taką 5x5cm. Pokrojone wrzucamy do miseczki i doprawiamy przyprawami dość mocno i musztardą. Wkładamy do lodówki by się przegryzło ok 2-3 godziny. Jajka rozkłócamy w jednej miseczce a w drugiej wsypujemy bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy we frytkownicy - tak by mięsko było pokryte z każdej strony tłuszczem. Wyciągamy i odsączamy na bibułce a następnie układamy na talerzyk. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.07.2013 06:38
bardzo smaczny
RenataZ-et 28.02.2013 20:25
Super smaczny i chrupiący kurczaczek :)
pacpaw 16.11.2011 20:11
to jest to!
Gosia_60 02.08.2011 23:55
super
Małgorzata80 29.12.2010 11:56
robiłam kiedyś takie:)
madi356 28.12.2010 16:07
pyszne
bogumiła3 27.08.2010 00:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak