Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę taką 5x5cm. Pokrojone wrzucamy do miseczki i doprawiamy przyprawami dość mocno i musztardą. Wkładamy do lodówki by się przegryzło ok 2-3 godziny. Jajka rozkłócamy w jednej miseczce a w drugiej wsypujemy bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy we frytkownicy - tak by mięsko było pokryte z każdej strony tłuszczem. Wyciągamy i odsączamy na bibułce a następnie układamy na talerzyk. Smacznego !!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata80

    robiłam kiedyś takie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    to jest to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super smaczny i chrupiący kurczaczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !