Sposób przygotowania

Wzięłam 1,5 szkl. ryżu długoziarnistego ugotowanego na sypko. Do tego pokroiłam w kosteczkę 2 średnie ogórki kiszone, 1 małego pomidora, 1 duży, gruby plaster szynki wędzonej. Dodałam ok. 100g osączonej kukurydzy konserwowej. W miseczce wymieszałam 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego z 1 łyżką majonezu. Sos doprawiłam pieprzem ziołowym i suszonym szczypiorkiem - z solą ostrożnie bo szynka i ogórki są słone. Polałam sałatkę i dokładnie wymieszałam. Dodałam jeszcze czubatą łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki. Zostawiłam sałatkę na ok. 1 godzinę żeby się \"przegryzła\", ale nie schładzałam jej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pychota
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubię takie sałatki pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    często robię sałatki z ryżem ale takiej nie jadłam ,muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !