Sposób przygotowania

6 garść makaronu - u mnie kolorowe, małe kokardki - ugotowałam w osolonym wrzątku al\'dente, osączyłam dokładnie. 2 pasterki (takie na 3mm) wędzonego podgardla (może być wędzony boczek) pokroiłam w paseczki i wrzuciłam na gorącą patelnię. Smażyłam aż się zrumieniły, skwarki zdjęłam na talerzyk. Na tłuszcz z podgardla wrzuciłam 1 obraną i pokrojoną drobno cebulę i zeszkliłam ją. Gdy zaczęła się rumienić dodałam makaron, 2 łyżki sosu sojowego i 5 łyżek osączonej z zalewy kukurydzy. Całość oprószyłam lekko pieprzem ziołowym i przyprawą \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\". Smażyłam całość mieszając przez 4-5 min.. Na drugiej patelni usmażyłam jajka sadzone, po dwa na osobę. Makaron wyłożyłam na talerze, na wierzchu położyłam jajka. Całość posypałam listkami natki pietruszki i skwarkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jak smakuje sprawdzę, ale wygląda przepysznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to takie \"nic\", bardzo proste, ale smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    takiego dania to jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !