Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 4 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
mąka tortowa 3|4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
ocet 1|2 łyżeczki
jabłka 1 kg.
galaretka cytrynowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z jabłkami

1|2 galaretki morelowej rozpuścić i wylać na płaskie naczynie.Gdy stężeje,pociąć w grube pasy.Białka ubić z cukrem.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem.Wlać do piany z białek,zmiksować.Wsypać mąkę,budyń,wymieszać i wylać na formę piec około 30min. w temp.180st.C. Jabłka zetrzeć i podsmażyć.Do gorących wsypać galaretki cytrynowe.Na środku upieczonego ciasta ułożyć pasy galaretki.Na to wyłożyć masę i zrolować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aniunia773 26.01.2011 17:45
pycha
Ewelina45 19.01.2011 11:17
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak