Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kiełbaski nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
kiełbaski 500 g
cebula 1 szt
tarty ser 150 g
pomidor 5 szt
masło
jajko 1 szt
curry 1 łyżeczka
śmietana 30-pocentowa 1/8 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kiełbaski nadziewane

Pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Pomidory pokroic w plasterki.
Jajko wymieszać z curry, smietaną, połową startego sera, cebulą, pieczarkami, posolić i popieprzyć. Kiełbaski rozkroić wzdłuż, włożyć do formy wysmarowanej masłem i wypełninć nadzieniem. Na gotowych kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku w 250st. przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.07.2011 21:15
coą dla mojego taty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak