Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek z mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 600 g
soja 2 łyżki
olej 2 łyżki
pieprz
tymianek
cebula 2 szt
jabłko 1 szt
obiałe win 1/4 l
posiekana pietruszka 2 łyżeczki
sól
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek z mięsa wieprzowego

Mięso pokroić w kostki o grubości 2 cm. Soję, olej i pieprz oraz drobno roztarty tymianek wymieszać z mięsem i odstawić. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Dodać mięso i smażyć 5 minut. Wszystko zalać winem i dusić przez 10 minut na wolnym ogniu. Jabłka pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Dodać jabłka i paprykę do mięsa na 5 minut przed końcem duszenia. Potrawę posolić, dobrze wymieszać i posypać siekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.01.2012 22:13
fajne mi?sne danie
Magdalena80 25.11.2011 23:00
mmmm takie kociołki zawsze mile się koajrzą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak