Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostki o grubości 2 cm. Soję, olej i pieprz oraz drobno roztarty tymianek wymieszać z mięsem i odstawić. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Dodać mięso i smażyć 5 minut. Wszystko zalać winem i dusić przez 10 minut na wolnym ogniu. Jabłka pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Dodać jabłka i paprykę do mięsa na 5 minut przed końcem duszenia. Potrawę posolić, dobrze wymieszać i posypać siekaną pietruszką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    mmmm takie kociołki zawsze mile się koajrzą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne mi?sne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !