Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 0.40 kg
rodzynki 200 gram
koncentrat pomidorowy 1 słoik
ocet do smaku
olej do smaku
sól do smaku
śledzie 1 (w zalewie grejpfrutowej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po żydowsku

Śledzie wymoczyć w wodzie,pokroić w skośne paski,cebulę obrać pokroić w piórka,przesmażyć na oleju z dodatkiem soli,jak cebula będzie zeszklona dodać rodzynki i koncentrat pomidorowy.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Układać warstwowo:warstwa śledzi-warstwa sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 12.03.2012 21:27
super
Magda60 12.03.2012 21:27
super
Grazyna0211 11.08.2011 14:46
świetne!
kanu83 23.02.2011 13:12
ciekawe
krzyniu1984 09.02.2011 07:14
fajny przepis!
AgaS10 18.01.2011 11:17
Fajne ale dla mnie bardziej jako przystawka niż na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak