Sposób przygotowania

Cebulę obrać, zalać szklanką wody i ugotować do miękkości, zmiksować. Cukier wsypać na suchą patelnię, zrumienić, wlać kilka łyżek wody, wymieszać i połączyć z sosem. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Dodać musztardę wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawać do mies na gorąco.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry dodatek do stuki mięsa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny dodatek do pieczonego mięsa. Na pewno skorzystam z przepisu i wypróbuję ten sosik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetnie się komponuje z mięskiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !