Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
śmietana 3 łyzki
jajko 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z żółtym serem

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, odrobinę soli, pieprzu, żółtka, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Zawnąć w folię, włożyć do lodówki na 1 godz. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, posmarować białkiem, posypać tartym serem. Pokroić w paski o długości 10 cm szer 2 cm. Paluszki ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec na złoty kolor. Podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.08.2012 17:02
smaczne
mirosława4 02.05.2012 21:25
extra !
Wacław 10.10.2011 09:29
fajny przepis !
jeta72 24.09.2011 18:15
super
m1monika 04.08.2011 19:24
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak