Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pieguski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 3\\4 szkl
gorzka czekolada 1\\2 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski

Czekoladę musimy bardzo dobrze drobno pokruszyć a potem połączyć z cukrem waniliowym i mlekiem skondensowanym i wymieszać na gładką masę . Nagrzewamy piekarnik natłuszczamy blaszkę i kładziemy dużą łyżką kopczyki ciasta i spłaszczamy je lekko , pieczemy krótko bo 10 minutek aż zauważymy jak się zaczną rumienić . A kiedy przestygną wyjąć łopatką na talerzyk szklany .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.11.2012 07:59
uwielbiam
czekoladka_m 15.02.2012 21:05
cudne te ciasteczka
Zoso 19.03.2011 20:34
super ciastka
Tomasz17 14.03.2011 14:00
pyszne ciastka
Koper 25.01.2011 15:12
fajne i bez mąki
aguus 18.01.2011 15:04
Pyszności
Małgorzata113 18.01.2011 10:20
świetny przepis
Margo1 18.01.2011 10:19
Do masy można dodać jeśli mamy w domu wiórki kokosowe i rodzynki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak