Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrust inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 40 dag
jajko 6 szt
wino białe 1 szkl
śmietana 150 ml
cukier wanilinowy 1 łyżka
masło 10 dag
cukier 10 dag
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Chrust inaczej

Jajka ubić z cukrem i cykrem waniliowym. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Do mąki wlać śmietanę, wino i ubite jajka, wymieszać i wyrobić ciasto. Następnie zbić wałkiem, cienko rozwałkować, pokroić na paski [dł 9 cm, szer 4cm,] naciąć środek i przewinąć. Smażyć w gorącym tłuszczu z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2014 19:44
Uwielbiam chrust.
gacopierz23 29.07.2012 13:11
chrust to coś dla mnie z winem muszę spróbować
Monika193
Monika193 20.11.2011 21:38
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak