Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cykrem waniliowym. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Do mąki wlać śmietanę, wino i ubite jajka, wymieszać i wyrobić ciasto. Następnie zbić wałkiem, cienko rozwałkować, pokroić na paski [dł 9 cm, szer 4cm,] naciąć środek i przewinąć. Smażyć w gorącym tłuszczu z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chrust to coś dla mnie z winem muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam chrust.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !