Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w plastry i obsypać delikatnie przyprawami. Cebule obrać i też pokroić w plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami raz ziemniaki, raz cebulkę, gdzieniegdzie rzucając liścia laurowego. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni. Piec jakieś 40 minut i gorące podawać do obiadu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    To może być ciekawe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczne ziemniaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    muszą super smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !