Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone migdaly

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 120 gram
białko 1 szt
sól gruboziarnista 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone migdaly

Najpier nalezy migdały wysypać na blachę i prazyć około 15-20 minut w temp 170 stopni. Potem wyjąć i wrzucić do miski z rozbeltanym 1 białkiemz solą. Potem wysypać migdały na blachę i prażyć około 5 minut. ostudzić i jeść, lub wrzucić do blaszanego pojemnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 02.05.2012 14:57
mmm
Emilia21 02.05.2012 14:57
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak