Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw solony na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 1 kg
sól 15 dag
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw solony na zimę

Szczaw myjemy i odcinamy ogonki. Osuszamy i drobno kroimy. Mieszamy z solą i ściśle nakładamy do słoiczków. Na wierzch dajemy łyżeczkę oleju i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 24.08.2011 20:54
szczaw zbieram, ale na zime nigdy nie robilam
IZABELA29 31.01.2011 15:03
nigdy tak nie robiłam
Grażyna13 29.01.2011 12:29
W tym roku zrobię !
pacpaw 27.01.2011 09:54
kiedyś chodziłem, ale miło tego nie wspominam :) Ile się trzeba było naszukać, nazginać, aby całą jednorazówkę nazbierać, a potem z tego wychodziło 2-3 słoiczki :) W smaku za to taki szczaw był niezrównany. Teraz tylko z ogródka.
ben-ka 27.01.2011 09:21
Chodzisz na łąkę po szczaw ? ja jak robię to go siekam.
Danuta8 18.01.2011 13:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak