Sposób przygotowania

Sól rozpuszczamy w wodzie i zagotowujemy. Czosnek ucieramy z majerankiem i nacieramy nim schab. Następnie schab wkładamy do wrzącej solanki i czekamy aż ostygnie. Następnie wędzimy dymem z drzew owocowych ok 2-3 godzin.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    aż ślinka cieknie na sam widok
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taki z domowej wędzarni, niebo w gębie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Czasem robię schab wędzony...ale nigdy nie wkładam do wrzącej solanki tylko do zimnej...co daje wrząca solanka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mięso \"napije się\" wody i będzie bardziej soczyste, szczególnie schab, który jest dosyć suchy. Do tego dzięki temperaturze wstępnie zamkną się \"pory\" w mięsie - także to tez działa w kierunku uzyskania większej soczystości mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    To następnym razem skorzystam z podpowiedzi...mój schab ostatnio był za suchy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    uwielbiam domowe wędzonki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Takie wędliny to w tych czasach prawdziwy rarytas
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    domowe najlepsze
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Gratuluje! Dziś takie mięsko to rzadkość! Szczerze wszystkim polecam!
  • 3
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    po prostu niebo w gębie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniały :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !