Sposób przygotowania

Drożdże, odrobinę cukru, łyżkę mąki i mleko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec wlewamy roztopioną margarynę. Gotowe ciasto to takie, które odchodzi od rąk. Do wyłożonej papierem blaszki wykładamy ciasto. Na ciasto nakładamy masę serową. Żółtka oddzielić od białek . Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać pod koniec ucierania roztopioną margarynę oraz ser i ciągle ucierać. Na koniec wsypujemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, proszek budyniowy i ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy. Na masę serową nakładamy budyń przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 min w temp. 180\'C.
Na gotowe ciasto nakładamy kawałki brzoskwiń. Smacznego !!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    ciekawe połączenie, spróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda idealnie i pewnie smakuje wyśmienicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    ale pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam połączenie drożdzy i sera;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !