Sposób przygotowania

Filety marynujemy całą noc w sosie sojowym.
Filety kroimy na króciutkie paseczki- wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę.
Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w słupki, kapustę szatkujemy, a paprykę kroimy również w paseczki. Wrzucamy warzywa do kurczaka- przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą \"5 smaków\" do kuchni chińskiej.
Smażymy aż mięso i warzywa będą nam odpowiadać- z tym,że warzywa powinny być chrupiące- nie rozgotowane.
Podlewamy potrawę bulionem warzywnym ( może być z kostki) i zagęszczamy zasmażką z masła i mąki.
Przyprawiamy chili.
Podajemy z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetna:)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    rewelacja
  • 7
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    aż chce się od razu zjeść!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Mmmm:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,spróbuję zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam coś takiego .... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pomysłowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Mam ochotę na taki obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię takie jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !