Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 8 szklanek
cukier 4 małe szklanki
cukier wanilinowy 1
spirytus 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinówka

8 szklanek żurawiny przekręcić przez maszynkę i zalać 1 litrem czystej
wódki.Odstawić na 2 tygodnie.Po 2 tygodniach odcisnąć sok, dodać 4 małe szklanki
cukru, 1 laskę wanilii lub cukier waniliowy.Doprowadzić do
wrzenia.Ostudzić. Do zimnego płynu dodać 0.5 litra spirytusu. Przelać w butelki.
Odczekać kilka dni aż się sklaruje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.11.2013 16:08
bardzo mocna chyba
Katarzyna/kate1980 04.07.2011 20:48
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak