Sposób przygotowania

W garnku rozpuściłam margarynę z wodą i szczyptą soli.Gdy się zagotowało to wsypałam mąkę i szybko rozcierałam aby nie powstały grudki.Odtawiłam do ostygnięcia.

Do masy wbijałam kolejno jajka i miksowałam na wolnych obrotach.Na koniec wsypałam proszek do pieczenia.Dużą lyżką nakładałam porcje ciasta na wyłożoną papierem blachę i piekłam około 20 minut w temp.190 stopni.Po upieczeniu każdy ptyś przekroiłam na pół.

Śmietankę ubiłam z cukrem i śmietanfixem na sztywno.Napełniłam szprycę kremem i wyciskałam porcje kremu na połówki ptysi i przykrywałam górną częścią.

Na koniec polałam gotową polewą czekoladową.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    piękne słodkości:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To prawda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Wspaniałe i zapewne pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !