Sposób przygotowania

Schab pokroiłam w plastry a następnie w paski grubości małego palca.Posypałam solą i pierzem.Obsmażyłam na niewielkiej ilości oleju i zalałam szklanką gorącej wody.Przykryłam pokrywką i dusiłam aż mięso nieco zmieknie.Przełożyłam do garnka z grubym dnem,dodałam warzywa,wlałam szklankę wody z rozpuszczoną kostką do mięs i dusiłam na małym ogniu aż warzywa zmiękną.Posypałam przyprawą do kuchni greckiej,wlałam śmietankę.Doprowadziłam do wrzenia i następnie wsypałam natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale apetyczny przepis.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    napewno wypróbuję ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !