Sposób przygotowania

Wołowinę i kości zalać 2 i 1/2 litra wody, zagotować, dodać oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, posiekaną cebulę, ziarenka pieprzu i liście laurowe, gotować przez 2 godziny, przecedzić. 2 jaja, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową zmieszać, wlać do natłusczonej blaszki i gotować w kąpieli wodnej 30 minut, po wystygnięciu pokroić w kostkę. Mieloną wołowinę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz wymieszać, uformować małe kulki, ugotować w osolonej wodzie, 7 minut od wypłynięcia. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wywar wymieszać z kostką jajeczną, klopsikami, makaronem i pokrojonymi szparagami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ciekawa zupa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    koniecznie muszę sprubować
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    koniecznie muszę sprubować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczna musi byc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !