Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
pomidor bez skórki 2-3 sztuki
kukurydza 1 opakowanie
groszek 1 opakowanie
makaron 1 opakowanie
Szczypiorek cienki do smaku
ser żółty do smaku
papryka czerwona 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana makaronem

Makaron nitki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy a następnie przelewamy wrzątkiem. Odkrawamy wierzch i usuwamy gniazda nasienia. Cebulę białą i czerwoną, pomidora, szczypiorek siekamy. Z groszku i kukurydzy wylewamy sok. Wszystko wrzucamy na patelnie i dusimy ok 15 min. Następnie dodajemy makaron lekko pocięty w mniejsze kawałki. I dusimy ok 5min. Mieszamy. Nasz farsz wkładamy do papryki i pieczemy w piekarniku ok 10-15min. Pod koniec wierzch posypujemy serem żółtym - i czekamy aż się roztopi. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 19.04.2013 00:01
z makaronem nie jadłam
rosik93 02.01.2013 23:55
ciekawe
RenataZ-et 07.12.2012 19:52
super pomysł
olkaaa 07.03.2012 08:10
jeszcze takiej nie jadłam
IlonaAlbertos 02.07.2010 00:17
Bardzo ciekawy przepis, na pewno z niego skorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak