Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie z kukurydzą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 30 dkg
wywar z jarzyn 2 szkl
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
kukurydza 1 kolba[ugotowana]
groszek zielony 5 łyżek
so z cytryny w/g uznania
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie z kukurydzą

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie ,groszek ugotować i odcedzić,z ugotowanej kukurydzy wyłuskać ziarna ,rybę ugotować z marchewką i pietruszką w oddzielnym garnku,ostudzić i pokroić,wywar połączyć z żelatyną,dodać sok z cytryny ,kawałki ryby ,groszek,kukurydzęi pokrojoną w talarki marchewkę rozłożyć dekoracyjnie w salatece i zalać tężejącą galaretką,wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.11.2011 22:23
pycha
kotlet 18.01.2011 09:55
bardzo lubię jeść rybę ale w galarecie jeszcze nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak