Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 gram
biała kiełbasa 6 sztuk
kminek 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
chili Prymat 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z kapustą

Kapustę lekko odciśnij, posiekaj, wlej pół szklanki wody i ugotuj do miękkości. Kiełbasę sparz wrzątkiem, ponacinaj i podsmaż na połowie oleju. Na pozostałym podduś pokrojoną w piórka cebulę. Miękką kapustę przypraw połową kminku i majeranku, przełóż do żaroodpornego natłuszczonego naczynia. Na kapuście ułóż kiełbasę, posyp ją pozostałym kminkiem, majerankiem oraz chili, przykryj cebulą, zapiekaj prze z 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:19
super
izapozdro 25.02.2011 19:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak