Sposób przygotowania

Ciasto, należy wyrobić z
125 gram masła, 250 gram mąki,
125 gram cukru,
1 jajka
i szczypty soli.
Energicznie zagnieść, i odłozyc do lodowki na 30 min.
Wyłożyłam nim foremki i upiekłam w 180 stopniach, aż zbrązowiały. W moim piekarniku było to około 15 minut. Następnie przygotowałam budyń. Postępowałam zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Wypełniłam nim ciasteczka i pozwoliłam mu wystygnąć. Wtedy ulożyłam na nim owoce. Ja akurat miałam kiwi i mandarynki. Udekorowałam czekoladą i zalałam tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    przepysznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam babeczki z budyniem.
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    oj zjadło by się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    tak zjadła bym nawet nie 1
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ulala :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !