Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w sosie jogurtowo-koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 2
przyrawa do gyrosa
ryż 2 paczki
jogurt naturalny 1
koperek według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w sosie jogurtowo-koperkowym

1.Filet oczyszczamy, kroimy na cienkie paseczki i posypujemy przyprawą do gyrosa. Odstawiamy na pół godzinki. Po tym czasie smażymy aż mięso będzie miękkie.
2. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
3. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek i wszystko razem mieszamy.

Filet podajemy z ryżem i całość polewamy sosem jogurtowo koperkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 20.01.2011 08:36
aż ślinka cieknie
Misiek1 18.01.2011 15:46
super pomysł na kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak