Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cafe frappe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mleko 100 ml
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cafe frappe

Cafe frappe jest rodzajem kawy na zimno, polecam więc na upały, chociaż ja ją piję również zimą.
Kawę i cukier wsypać do wysokiej szklanki, wlać 3-4 łyżeczki gorącej wody, miksować pieniaczem do mleka do uzyskania kremowej pianki, zalać zimnym mlekiem i zimną przegotowaną wodą (może być mineralna niegazowana), zamieszać. Po chwili piana powinna wypłynąć na wierzch.
Jeżeli ktoś nie ma pieniacza może użyć zwykłego miksera z 1 końcówką. Podawać ze słomką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak