Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM WIŚNIOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 3 kg.
cukier kryształ 1,5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM WIŚNIOWY

Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do odpowiedniego naczynia i zasypać cukrem, odstawić na ok. 5 h., odlać nadmiar soku (można go wykorzystać i przyrządzić na zimę do słoiczków). Owoce przełożyć do prodiża. Wstawić na ogień, doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień i smażyć ok. 3 dni po 30 min. Przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście minut gotując w garnku z wodą do ¾ wysokości słoiczków. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 31.10.2012 20:15
mój ulubiony
MAR3STA 25.01.2011 11:17
świetny:)
accee 19.01.2011 21:32
Super
rosik93 19.01.2011 16:39
Uwielbiam do naleśników
Margo1 18.01.2011 00:50
też pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak