Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do odpowiedniego naczynia i zasypać cukrem, odstawić na ok. 5 h., odlać nadmiar soku (można go wykorzystać i przyrządzić na zimę do słoiczków). Owoce przełożyć do prodiża. Wstawić na ogień, doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień i smażyć ok. 3 dni po 30 min. Przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, pasteryzować kilkanaście minut gotując w garnku z wodą do ¾ wysokości słoiczków. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też pyszniutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiam do naleśników
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !