Sposób przygotowania

Przygotuj kruche ciasto: 100 gram margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25-30 minut. Rozwałkuj je cienko i wylep formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwaj ciasto widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Ser zmiel dwukrotnie, margarynę zmiksuj i wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną.
Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź i polej polewą z czekolady (możesz posypać posiekanymi bakaliami).

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pyszny seniczek
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    najlepsze ciasto
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Ale apetyczny! Głosik za narobienie mi smaku :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    zdaje się, ze dziś mam ochotę na sernik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    lubię serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo lubię sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    sernik zawsze smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !