Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 3/4 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 szklanka
kluski

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Grzyby opłukać zalać 1,5 litra wody, moczyc 2 godziny i w tej samej wodzie ugotować okolo 30 minut. Warzywa obrać, cebyle posiekac przesmażyc na oleju. Jedna marchew, pitruszkę, seler i cebule dodac do grzybów. gotowac 30 minut. Wywar przecedzic, grzyby pokroic w paski i ponownie dodac do wywaru. Przyprawic sola i pieprzem. Ugotowac makaron. pozostała marchewke pokroic w drobna kostke wrzucic do zupy i zagotowac pare minut. dodac makaron zaprawic smietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak