Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z młodej wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle wołowe 50 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyzka
wędzony boczek 10 dag
ryż 15 dag
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
margaryna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z młodej wołowiny

Sznycle rozbić tłuczkiem do mięsa. Ryż ugotować na półmiękko. Boczek pokrajać w drobną kostkę i wymieszać z ryżem, jajkiem, posiekaną drobno zieloną pietruszką, vegetą, pieprzem i solą -usmażyć na margarynie. tak przygotowanym nadzieniem smarować sznycle, składać na pół, przymocowując brzegi wykałaczką. Obtoczyć mące i smażyć na gorącym oleju. Gdy mięso zmięknie, zalać je śmietaną. Podawać z jarzynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 30.12.2012 16:44
ciekawe nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak