Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z szynką i serem w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 12 plastrów
ser żółty 12 plastrów
szparagi z zalewy 24 szt.
majonez
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
kostki rosołowe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z szynką i serem w galarecie

Na plaster szynki położyć plaster sera posmarować cienko majonezem i położyć 2 szparagi i zawinąć.
Przygotować wywar z kostek rosołowych (2 kostki na 1 litr wody). Po zagotowaniu dodać żelatynę, dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie tężeć zalewamy nią szparagi owinięte szynką i serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak