Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos migdałowo - miodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 10 dag
miód 2-3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 200-300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowo - miodowy

Migdały zaparzyć, obrać ze skórki i zmielić.
Żółtka utrzeć z miodem i połączyć z 4 łyżkami śmietany.
Pozostałą śmietankę przelać do rondla, wsypać migdały. Postawić na małym ogniu i delikatnie podgrzewać.
Obie masy połączyć ze sobą i nadal podgrzewać aż zgęstnieje, ale nie zagotować.
Polewać sosem lody, budyń i inne desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.11.2011 10:23
muszę wypróbować
Ania67 09.07.2011 12:03
świetny
Justyna Jussstiii 28.06.2011 08:46
super
grazia1 17.06.2011 17:23
super
kuklik 17.02.2011 15:01
super do deserków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak