Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po szwajcarsku

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tarty ser 1 szklanka
jaja 7
śmietanka 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po szwajcarsku

Masłem wysmarować żaroodporne naczynie i wsypać do niego połowę sera, piekarnik podgrzewamy do m180 stopni. Wbijamy jajka do małej miseczki, a następnie zsunąć ostrożnie na ser, tak by żółtka się nie rozpłynęły. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy pozostały ser. Pieczemy w piekarniku przez ok. 15minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 22.10.2011 23:03
pyszne
Ania67 11.05.2011 16:20
super przepis
Magdalena80 20.01.2011 23:43
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak